Julkranstillverkning

Ja... så har julen 2012 börjat på riktigt! Min goda vän Johanna bjöd in mig till en kväll i Önnered, i den härligt mysiga butiken Gröna hem. Där tillverkade vi dekorativa julkransar av alla de slag. Tystnaden och koncentrationen smög sig fort på när vi började binda kransarna. Det är en härlig känsla att få arbeta med sina händer och samtidigt kunna försvinna in i sina egna tankar och funderingar. Tiden stannar liksom upp för en stund! Jag känner att det är sunt och hälsosamt att ta sig tid till att göra något praktiskt som resulterar i en faktisk produkt som man kan ta i och glädja sin omgivning med. Jag är oerhört noga och nästan lite frenetisk med att ta hand om min fysiska hälsa, men mitt psykiska omhändertagande har legat i lä länge nu. Tänk att en simpel julkranskväll med goda vänner kan få mig att må så bra i själen!
 
Här får ni se lite bilder från kvällen:
 

Baltazar, Bjuröklubb & långpromenad

 
Varje dag när Baltazar och jag går våra långa och härliga promenader tillsammans känner jag lugnet i tillvaron. Våra promenader är en tillflykt från vardagen som ständigt surrar. Det är en välgörande stund för både kropp och själ. Jag älskar att stoppa hörlurarna i öronen och lyssna på allt som P1 har att erbjuda. Jag lyssnar intresserat till nyheter, vetenskapsradio, kulturnyheter, radioteater mm. Det är ett ständigt flöde av information som fångar mitt intresse. Ett utav mina favoritinslag är faktiskt Land-och sjöväder. Där möter jag svenska geografiska platser med unika namn som jag endast hör om här, t ex Kuggören, Örskär, Utklippan, Landsort och Bjuröklubb. Den sistnämnda platsen är väl beskriven i Lalehs låt med samma namn, som ni här ska få lyssna till.
 
:
 
 
 
Ni ska också få njuta av en bild på min underbara hund Baltazar, min lilla Flärp och Skapelse!
 

En lisa för själen

Ett personligt och vackert hem är en lisa för själen! Jag vill dock betona ordet personligt. Idag är mode och trender så kraftiga i sitt budskap att människor inte törs stå emot och finna sin egen personliga stil. Jag vill slå ett slag för den bohemiska och okonventionella stilen. Våga gå utanför alla inredningstrenders ramar, riktlinjer och råd och upptäck hur härligt vackert ditt hem kan bli genom att tänka och bestämma själv. Plocka fram bohemen i dig och överraska dig själv med nya personliga idéer!
 
Titta in i detta lilla hem från alltihemmet.se och njut!
 
 

Startsträckan har varit lång, men vandringen mot nya mål har börjat

Startsträckan har varit lång, men vandringen mot nya mål har äntligen börjat. Jag känner i hela kroppen att det är hög tid att ta hand om mitt yrkesliv och förändra det till något som jag faktiskt vill och själv har valt. Jag har så långt som min yrkeskarriär sträcker sig gjort allt man ska och är duktig på det jag gör, men själen är inte närvarande längre. Hjärnan är där, men inte hjärtat. Jag är säker på att det finns något för mig som kan få mig att känna glädje, tillfredsställelse och utmaningar i arbetslivet. Jag har alltid varit den duktiga flickan som ständigt gör det hon ska och klarar av allt. Men jag har glömt av mig själv, mina egna önskningar och val. Om jag tänker efter riktigt noga, så har jag aldrig själv valt den yrkesväg jag har vandrat på sedan jag blev nyexaminerad från universitetet, endast 22 år gammal. Det är en frustrerande tanke, men inte desto mindre en verklighet. Det är min tur nu... vi får se vad det blir!
 

Det som är vackert...

Det som är vackert gör gott!
 
 
Det som gör gott mår man bra av!
 
Det man mår bra av vill man ha mer av!
 
 
Ett härligt minne från 2011!
 

Att vilja förändra är inte lika lätt som att faktiskt göra det

Att förändra livspusslet, tillvaron och livet är inte lätt. Det är lätt att vilja förändra, men det är inte lika lätt att faktiskt kunna göra det. Det är relativt enkelt att tänka tanken och känna behovet av utveckling och förändring, men förändringens vindar blåser ofta i motvind. Jag vill gå vidare och finna min rätta plats i livet, men verkligheten och vardagen tar för mycket plats. Att vilja förändra något och lyckas med det kräver också ett stort mod. Man måste våga kasta sig ut i en oviss framtid och tro på sig själv även om ingen annan gör det. Jag vet att det inte finns några garantier i livet, men jag hade velat möta en tydligare tro på att förändring faktiskt är möjligt. Jag hoppas att jag ska kunna försätta mig själv i rätt miljö, där jag kan skapa en möjlighet just för mig. När detta sker kommer jag definitivt att ta chansen!
 

Saknaden är stor...

Saknaden av mina föräldrar är stor. Jag tycker inte att jag är gammal, men har trots det varit helt föräldralös i 18 månader nu. Den 10 november är det 9 år sedan min mamma gick bort och jag saknar henne mer och mer för varje dag. Trots det så kan jag känna hennes närvaro påtagligt i mitt liv i allt jag gör, om det så bara är när jag bakar en sockerkaka. Det är ju mammas sockerkaksform som jag använder och nog sjutton så smakar kakan precis som om mamma bakat den, helt fantastiskt! Komiskt nog så är det just pappas osthyvel som får mig att tänka på honom varje dag. Pappa i köket med köksbestyr var ingen vanlig syn, men ost var nog hans favoritdelikatess, ju starkare desto godare. Jag säger bara... pappa, V75 och gorgonzola och skrattar högt för mig själv! Leendet infinner sig på mina läppar varje dag när jag drar ut kökslådan för att plocka fram osthyveln,tänka sig att detta lilla redskap är symbiost med pappa!