Dignande julbord

 
 Hej på er!
 
Jag har några minuter över innan jag ska bege mig iväg och äta julbord på Skårs Gård. Jag hoppas att det finns många och goda vegetariska rätter som står och väntar på mig. Som ni förstår, så är ju inte det klassiska julbordet min favorit, men kan jag bara hitta lite vegetariska maträtter och råvaror, så är jag nöjd! Det är dessutom julstämningen kring julbordet som jag gillar mest!
 
Ha en trevlig kväll allihop!
 
 

Betyg & Lucia

God eftermiddag på er alla! Jag har precis rapporterat in alla betyg i musik för mina elever i 6:an. Det blir första gången som de får betyg. Jag tycker att jag har lyckats väl med att se deras musikförmågor under höstens musikundervisning.
 
Det känns skönt att julen och ledigheten pockar på, men först ska mina elever och jag presentera ett fint luciatåg för hela skolan. Det går av stapeln på torsdag den 13 december och kommer att bli stämningsfullt och vackert, det är jag helt säker på! 
 
Jag vill också passa på att önska er alla en mysig 2:a adventskväll!
 
Här får ni se på förra årets luciatrupp i Kungsbacka, där min dotter Lina var med. Hon är nr 3 från vänster. Denna bild är tagen på Kungsbackas Brandstation. Just nu är hon faktiskt på väg hem från Berlin, efter några dagars lussande i Tyskland med luciatruppen!
 

Godmorgon

Godmorgon på er alla !
 
Jag sitter här i mörkret i mitt vardagsrum och dricker kaffe klockan fem på morgonen. En alldeles vanlig arbetsdag väntar runt hörnet, men först ska jag träna en timme, som vanligt! Det kommer att bli en intensiv dag på jobbet med basspel och sång, dessutom intensiva förberedelser och övningar med luciatåget inför nästa vecka. Hoppas att ni alla får en vintrig, snöig och bra dag!
 
Vi hörs!
 
 

Adventstid

Äntligen är vi framme i december månad! Åhh, vad jag har längtat och väntat på adventstidens mysiga och värmande tid. Jag har för länge sedan slutat längta till självaste julafton. Jag njuter obehindrat av varje dag i advent och jag uppskattar det lilla och enkla i alla julförberedelser. Jag mår bra när adventsljusstaken lyser med sitt varma och rofyllda ljus. När jag sedan går ut i mitt kök för att tända adventsstjärnan i halm går mina tankar till mamma. Min mamma älskade julen och hon var "mycket bra på julen". Allt man kan tänka sig att juletiden ska innehålla, i form av mat, pynt, mys och värme, kunde min mamma. Jag har fått ärva mycket av henne som gör att jag känner att hon är med mig i livet trots att hon fysiskt inte kan vara det längre. När man t ex äter hennes Janssons Frestelse eller julsyltkakor som jag tillagat och bakat utifrån hennes fantastiska receptsamling, så känner jag att vi på något sätt är nära varandra och kan kommunicera fortfarande. Jag är också väldigt glad att jag har mammas och pappas adventsstjärna att tända i mitt fönster nu, så att min familj och jag kan få en gnutta av dem båda i vårt julfirande!